Styl życia

Wegetariański luty – podsumowanie

Luty minął niesamowicie szybko – codziennie spędzałam przynajmniej osiem godzin na uczelni zbierając materiały do pracy magisterskiej, czytając, czytając, czytając i pod koniec miesiąca nawet trochę już pisząc. Norma wyrobiona, luty kończy się więc na dużym plusie w kwestii magisterki.

Jednak luty to nie tylko siedzenie na uczelni, ale też moja akcja „Wegetariański luty”. Spontanicznie postanowiłam Wam pokazać, że ograniczenie mięsa w diecie nie oznacza nudy i chodzenia na „głodniaka”. Jak już wspominałam, w Danii jestem wegetarianką i mięsa nie kupuję w ogóle. W Polsce też nie kupuję mięsa z supermarketu, ograniczam się do ekologicznego mięsa z kurczaka. Jajka zerówki lub jedynki, mleka krowiego nie piję już od dłuższego czasu (bo brzuszek często boli potem).

Wegetariański

Dzisiejszy post to szybkie podsumowanie: wszystkie przepisy, którymi podzieliłam się z Wami w lutym, a także starsze przepisy, które są wege. I przypomnienie o wywiadzie z dietetykiem klinicznym.

Wegetariańskie przepisy
wege_luty_pods1

wege_luty_pods3

wege_luty_pods2

Wywiad z dietetykiem klinicznym na temat wegetarianizmu

Dietetyk kliniczny Natasza Siemienas prowadząca gabinet dietetyczny Czas Diety udzieliła mi krótkiego wywiadu na temat diety wegetariańskiej – przeczytajcie koniecznie [klik!].

Podzielcie się Waszymi ulubionymi wegetariańskimi przepisami, chętnie wypróbuję coś nowego! 🙂